Renoveringen og ombygningen af Den Danske Sømandskirke i Rotterdam er nu afsluttet. Kirken fungerer i dag ikke kun som kirke og samlingssted for danske sejlere, men i lige så høj grad som et moderne forsamlingshus for danskere bosiddende i Holland.

Sømandskirken i Rotterdam

Projekttype
Kultur
År
2015

Det har været utroligt spændende at arbejde med kirken, opført i 1970 og tegnet af arkitekt Holger Jensen. Kirken ligger med en fantastisk udsigt til floden Maas i Rotterdam.

Balance har været et gennemgående tema i arbejdet med sømandskirken. Det har været vigtigt at den omfattende renovering af Holger Jensens sømandskirke ikke bare tilføjede nyt, men at det nye fandt forankring i det eksisterende. Renoveringen er således gennemført med respekt for husets ånd, bygningen er genkendeligt - men moderniseret og åbnet op. Samtidigt har renoveringen fået kirken op på niveau så den nu også opfylder nutidens energikrav.

Kirkens karakteristiske kvadratiske ornament i facaden er bibeholdt, men nu udskiftet med nye og mere spinkle kvadrater udført i bruneret Tombak.

Indenfor er alle overflader udskiftet og et ny stor gennemgående møbel beklædt med træpaneler i olieret eg er indført. Møblet deler kirken i et ankomst område og et større areal ud mod floden. Møblet indeholder toiletter, depotrum og trapper til 1 sal og kælder.

Byggeriet er finasieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal