RENOVER´s Special pris

Udmærkelse
År
2015

For første gang i år blev den nye pris, Specialprisen, uddelt til et projekt, der har udvist vedholdenhed og mod til at gøre noget anderledes. Vinderen blev Egebjerg Mølle på Sydfyn.

Vinderen af RENOVER prisen 2015 var ikke det eneste projekt, der blev hyldet ved prisfesten på Papirøen torsdag aften. Egebjerg Mølle på Sydfyn løb af sted med Specialprisen, som blev uddelt for første gang i år.

I årevis har lokale ildsjæle frivilligt knoklet for at omskabe den forfaldne og efterladte Egebjerg Mølle til en populær turistattraktion til glæde for både nærområdet og turister. Efter den gennemgående renovering er møllen nu forvandlet til et moderne formidlingscenter og naturrum med udstillinger og fortællinger om det karakteristiske sydfynske istids- og kulturlandskab. Særligt karakteristisk er møllens otteformede glasprisme på toppen, som giver et fantastisk udsyn over det sydfynske landskab.

”Det er helt fantastisk, at man har kunnet finde en ny funktion til den her mølle. Derfor får den Specialprisen”, siger Henrik Mielke, der er direktør i Enemærke og Petersen og medlem af nomineringsudvalget.

Se oversigtNæste udmærkelse