I Vingårdstræde i København ligger en af byens ældste ejendomme, som udover at rumme 600 års historie også danner rammen om restaurant Kong Hans Kælder. Her begyndte den franske gastronomi sit indtog på den danske madscene. Restauranten blev åbnet i efteråret 1976 af Lene og Sven Grønlykke fra Løgismose sammen med Inge og Klaus Rifbjerg og er dermed Danmarks ældste gourmetrestaurant.

Restaurant Kong Hans Kælder

Projekttype
Kulturarv
Kunde
Fam. Skouboe
År
2024

Kong Hans Kælder modtog som den første restaurant i Danmark en Michelinstjerne i 1983 og i 2021 modtog restauranten for første gang 2 stjerner. Kong Hans Kælder er i dag ejet af familien Skouboe og drevet af køkkenchef Mark Lundgaard. Tegnestuen har fået til opgave at stå for en større opgradering af gæstearealer, køkken, teknik og ventilation. En kompleks opgave når pladsen er trang og bygningen er fredet. Ambitionen er dog at skabe et sted, som kun kan være lige her og som kun kan være Kong Hans Kælder. Det handler om mad, stemning, vin, bevægelse og oplevelse. Det gode håndværk, kvalitet og traditioner. Den gamle kælder skal i fremtiden afspejle Kong Hans Kælders gastronomiske niveau og tage afsæt i stedets særegne kvaliteter og historie.