Statens Kunstfonds tre-årige arbejdslegat

Udmærkelse

”Det er arkitekturudvalgets håb, at Mads Bjørn Hansen med tildelingen af et treårigt arbejdsstipendium vil kunne få mere gunstige arbejdsforhold, så hans fortsatte udvikling i arkitekturen vil kunne få det fornyende gennemslag i dansk bygningskunst, som vi savner i dag.”

Statens Kunstfonds Arkitekturudvalg
År
2005

Arkitekten Mads Bjørn Hansen, der er uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole med afgangsdiplom i 1998, tildeles det treårige arbejdsstipendium med følgende begrundelse: Der er en lavmælt næsten alvorstung, diskret, men også en absolut insisterende og bevægende tone i Mads Bjørn Hansens arkitektur. I Kulturhuset i Næstved fra 2002 og i den netop færdigbyggede sommerbolig i Tisvilde samles Mads Bjørn Hansens vilje til at koncentrerer sin indsats mod de fundamentale betydningsbærer, der gælder i bygningskunsten, mod stedet, rummet, lyset og stoffet. Det gøres overbevisende sikkert, og med en omhu og mådehold, der forbinder Mads Bjørn Hansen med fornemme både danske og schweiziske forbilleder, historiske såvel som nutidige.

Projekterne består af flere lag og syntes udviklet over lang tid, som fortættede og afklarede svar på bygningskunstriske spørgsmål.

Det er arkitekturudvalgets håb, at Mads Bjørn Hansen med tildelingen af et treårigt arbejdsstipendium vil kunne få mere gunstige arbejdsforhold, så hans fortsatte udvikling i arkitekturen vil kunne få det fornyende gennemslag i dansk bygningskunst, som vi savner i dag.

Se oversigtNæste udmærkelse