Det har taget 13 år og kostet et trecifret millionbeløb, men efter års vedvarende arbejde og generøse donationer fra nogle af landets store velgørende fonde, står de historiske bygninger på Gymnastikhøjskolen i Ollerup nu klar.

Ollerup Gymnastikhøjskole

Projekttype
Kultur
Kunde
Ollerup Gymnastikhøjskole
År
2019

Skolens fine bygninger er tegnet af arkitekt Ejner Mindedal Rasmussen og opført i 1920. Den nuværende ID arena skal renoveres og ombygges så den kan indeholde op til 3500 siddende gæster. Hovedbygningen har ligledes gennemgået en større renovering. Hovedbygningen er tilbageført til sit oprindelige, nyklassicistiske udseende med teglstenstag, sprosser i vinduerne og pudset facade, som den så ud, da den blev opført i 1920. 

Det er ingeniør Christian Ostenfeld, der står bag ingeniørarbejdet ved hallen, som stod færdig i 1932. Han er også manden bag Den Gamle Lillebæltsbro, der blev bygget i samme periode, og derfor går broens karakteristiske stålkonstruktion igen i loftet. Idrætshallen har sit karakteristiske udseende med det rundede tag efter inspiration fra en gymnastikopvisning i USA, som grundet regnvejr flyttede ind i en hangar. Derfor fik hallen kælenavnet "Hangaren".

Den omfattende renovering har omdannet hallen til en arena med mobile tribuner og store depotrum, og hvor idrætshallen, som oprindeligt blot bestod af fire vægge med et tag på, indtil nu kun har været brugt i den daglige undervisning og ved enkelte stævner, er mulighederne i den nyudnævnte arena nogle helt andre efter renoveringen.