Praksis vinder konkurrencen om Maltfabrikken i Ebeltoft

Maltfabrikken

Projekttype
Kultur
År
2019

"Et af de mest markante transformationsprojekter i Danmark i nyere tid", pressemeddelse Realdania. "Et meget smukt og gennemarbejdet projekt, der igennem hele processen har haft et tydeligt billede af den nye ’kulturfabrik’. Projektet tør fastholde og møde den kompleksitet, der ligger i visionen, programmet, stedet og ikke mindst den eksisterende bygningsmasse. Yderligere virker det meget stærkt at satse på Maltfabrikken som stedets røde ikon og naturlige centrum for både funktioner og byrum. Praksis Arkitekters projekt svarer præcist og rigt på opgaven og er et fremragende grundlag for at tænke, tegne og bygge Den ny Maltfabrik i Ebeltoft", uddrag fra dommerbetænkningen.

Malrfabrikken realiseres i samarbejde med A. P. Møller Fonden, Realdania, Salling Fondene, Lokale- og Anlægsfonden samt Syddjurs kommune. Det samlede budget er på omkring 150 mio. kr., og selve byggeriet forventes at stå færdigt i marts 2019.

Team Praksis er: Praksis, Kristine Jensen Landskab, restaureringsarkitekt Mette Viuf, Billedkunstner Morten Skovmand og ingeniørfirmaet Midtconsult. 

Tak for kampen til COBE, BIG, Smith/Hammer/Lassen, AART og Vandkunsten/Souto Moura.

Se mere til projektet på Realdanias hjemeside eller på Nymalt.dk