Kulturmaskinen indgår i en meget speciel sammenhæng. Det samlede anlæg omkring Brandts Klædefabrik er præget af en helt særlig stemning; anlægget er udbygget over tid og fremstår gedigent og stilfærdigt.

Kulturmaskinen

Projekttype
Kultur
Kunde
Odense Kommune
År
2010

Her hersker en tung oprindelig puls givet af, at de eksisterende industribygninger er bevarede med deres forskellige karaktertræk og facader. De få tilbygninger er med stort held holdt på et minimalt niveau og fremstår som nænsomme berøringer af de grove bygninger. Vores forslag ligger i forlængelse af denne fine praksis, idet tilbygningen er reduceret til et minimum frem for at indtage den oprindelige facade. Derved etablerer man et positivt slægtskab med stedets homogenitet.

Tegnestuens primære opgave har bestået i udarbejdelse af konkurrenceforslaget, projekteringen af Magasinet og samarbejdet med kunstner Peter Brandes. Tildelt Odense Kommunes Arkitekturpris 2009. 1 præmie indbudt konkurrence Bygherre: Odense kommune og fonden Realdania Status: indvielse sommeren 2009 Kultur: 3.700 m² i samarbejde med Creo arkitekter.

”Alt i alt finder dommerkomiteen, at forslaget har fanget den særlige stemning i området omkring Brandts Klædefabrik og, at de ny byggerier og pladsen på en helt selvfølgelig og meget stilfærdig måde gendigter og videreudvikler stedets kvaliteter. Ved en viderebearbejdning af forslaget har dommerkomiteen også tillid til, at forslagets minimalistiske udtryk ikke ender i kedsommelig anonymitet, men til en robust og oplevelsesrig arkitektur, som appellerer til mange mennesker i dette herlige byområde”.

Odense Kommunes arkitekturpris, dommerkomite